امروز جمعه  ۲۵ آبان ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۰۷/۱۱- ۰۳:۲۴ - مشاهده: ۱۹۳

ملاقات سفیر ژاپن در تهران با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ج.ا.ا

طرفین در این ملاقات بر لزوم توسعه و تعمیق همکاری‌های علمی و فناوری بین ایران و ژاپن تاکید کردند

در آستانه سفر وزیر علوم به ژاپن برای شرکت در بیست و یکمین اجلاس جهانی علم و فناوری در جامعه، تسوکادا تاماکی سفیر ژاپن در ایران با حضور در ستاد وزارت عتف با حسین سیمایی صراف دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر علوم در این دیدار، ضمن تبریک انتخاب نخست وزیر جدید ژاپن به تاریخ دیرینه روابط دوستانه و حسنه‌ دو کشور اشاره کرد.

سیمایی صراف اظهار داشت: همکاری‌های علمی ایران و ژاپن همچون دیگر روابط، از گذشته برقرار بوده و تعدادی از مدیران اجرایی و دانشگاهی ما از فارغ التحصیلان ژاپن هستند که علاقه‌مندیم این مهم به صورت متقابل در آینده نیز ادامه داشته باشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ایران آمادگی دارد از دانشجویان ژاپنی در رشته‌های علوم انسانی مانند اسلام‌شناسی، زبان فارسی و سایر موضوعاتی که مورد علاقه دانشجویان ژاپن باشد، پذیرش دانشجو داشته باشد.

وی با اشاره به تدریس زبان ژاپنی در دانشگاه تهران، گفت: انتظار داریم کرسی زبان فارسی که پیش از این در دانشگاه‌های ژاپن دایر بود با قدرت فعال و احیا شود همچنین برای اعزام استاد زبان فارسی و تامین محتوا در این موضوع آمادگی داریم.

سیمایی صراف، حوزه محیط زیست را از جمله دیگر زمینه‌های همکاری بین دو کشور اعلام کرد و گفت: نباید تحریم‌های ظالمانه مانع ارتقای روابط علمی دو کشور شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به حضور خود در «بیست و یکمین اجلاس جهانی علم و فناوری در جامعه» که در ژاپن برگزار می‌شود، اظهار داشت: نگاه ایران و ژاپن در مسائل علمی‌به هم نزدیک است زیرا هر دو کشور توجه به انسانیت را محور علم می دانند.

سیمایی صراف گفت: اولین دیدار خارجی بنده به عنوان وزیر علوم با ژاپن بوده است که حاکی از اهمیت این کشور در نگاه ملت و دولت ایران دارد.

تسوکادا تاماکی سفیر کشور ژاپن در ایران گفت: حضور وزیر علوم ایران در بیست و یکمین اجلاس جهانی علم و فناوری در جامعه فرصت مناسبی برای معرفی ایده‌ها و ابتکارات علمی ایران به دنیاست و زمینه تقویت همکاری‌های علمی‌با ژاپن را فراهم می‌کند.

وی افزود: ژاپن درحوزه محیط زیست با ایران همکاری‌هایی داشته است که می‌تواند توسعه یابد.

سفیر ژاپن در ایران گفت: ایران رتبه پنچم و ژاپن رتبه چهارم دنیا در پژوهش های نانوفناوری را در اختیار دارد که دو کشور با همکاری در این زمینه می‌توانند در دنیا حرف نخست را بزنند.

براساس این گزارش، امید رضایی‌فر رئیس مرکز همکاری‌های علمی و بین المللی وزارت علوم نیز در این دیدار گفت: زمینه‌های همکاری ایران و ژاپن متعدد است و بهتر است با امضای تفاهم‌نامه همکاری، مسائل مورد علاقه را با جدیت پیگیری کنیم.

وی با اشاره به فعالیت بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: نظر به تجارب موفق ایران در زمینه نمایه کردن مقالات علمی و نیز هوشمندسازی نظام عرضه و تقاضای پژوهش، آموزش و فناوری امکان همکاری با ژاپن وجود دارد.

علیرضا زراسوندی رئیس پارک علم و فناوری بین المللی ایران در این دیدار گفت: ۴۰۰ شرکت فناور و دانش بنیان در این پارک مستقر هستند که امکان همکاری با ژاپن در این بخش وجود دارد.

وی با اشاره به توانمندی‌های پارک‌های علم و فناوری در کشور، از سفیر ژاپن برای بازدید از این ظرفیت بزرگ دعوت کرد.

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما