وکالتنامه
- جهت انجام امور وکالتنامه ضروری است ابتدا از طریق سایت میخک (www.mikhak.mfa.ir) اقدام نموده و پس از دریافت کد رهگیری و مدارک لازم به بخش کنسولی مراجعه نمایند. ( قبل از انجام امور کلیپ های آموزشی به دقت ملاحظه شود.)
- بدیهی است بدون ارائه کد رهگیری انجام امور وکالتنامه امکان پذیر نمی باشد.
- برای اطلاع از هزینه تصدیق امضا و وکالتنامه به هزینه خدمات کنسولی مراجعه فرمایید.
تعریف :
- تصدیق یا تایید اوراق و اسناد هموطنان ایرانی مقیم خارج از جمله وکالتنامه، رضایتنامه، صلح نامه، اقرانامه، تعهدنامه و ... توسط بخش سجلات سفارتخانه ها یا کنسولگری های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور انجام می پذیرد.
- به منظور ایجاد سهولت در انجام امور هموطنان عزیز تعداد متنابهی از وکالتنامه های دارای متن حقوقی جهت پیگیری و انجام امور مختلف در ایران در این قسمت قرار داده شده که می تواند مورد بهره برداری قرار گیرد.
مدارک لازم:
1- حضور متقاضی و ارائه کد رهگیری
2- ارائه گذرنامه معتبرایرانی ، اصل کارت شناسنائی ملی و یا شناسنامه
3- ارائه مدرک اقامت شخص متقاضی
4- پرداخت هزینه تصدیق امضاء
تهیه فیش پرداختی از خود پرداز موجود در نمایندگی و یا ارائه رسید بانکی
(شماره حساب سفارت: Tokyo Mitsubishi UFJ Bank Toranomon Branch Ordinery Accont 1647388)
از فرستادن پول نقد، چک بانکی، پستی و یا پرداخت از طریق اینترنت خودداری فرمائید
ملاحظات:
1- تصدیق یا تایید اسنادی مانند وکالتنامه تنها در صورت حضور صاحب آن (موکل) در بخش کنسولی سفارت و ارائه مدارک شناسنایی معتبر ایرانی میسر خواهد بود.
2- متن سند نباید مغایر قوانین، مقررات و شئونات (مذهبی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ...) جاری ایران و ژاپن باشد.
3- به استناد ماده 1172 قانون مدنی واگذاری حضانت (و یا سرپرستی) فرزندان به غیر پدر یا مادر فقط با حکم دادگاه میسر خواهد بود لذا تایید این گونه اسناد مجاز نمی باشد.
4- بر اساس ماده 678 قانون مدنی تایید وکالتنامه ای که وکیل یا موکل آن فوت شده باشد ممنوع است.
5- انتخاب وکیل، تنظیم و ارایه وکالتنامه مستلزم دقت و بررسی است در غیر این صورت مشکلات و صدمات غیرقابل جبرانی را ممکن است برای صاحب آن ایجاد نماید.
6- بر اساس اطلاعیه اداره حقوقی و تدوین قوانین قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران تصدیق یا تایید امضاء ذیل وکالتنامه یا اسناد بمنزله تایید مفاد و مندرجات آنها نبوده و دلالتی بر صحت و اعتبار آنها از لحاظ حقوقی ندارد. تشخیص صحت و اعتبار سند با مراجع قانونی و یا موسساتی است که این گونه اسناد به آنها ارایه می شود.
7- تایید امضاء اتباع ایران که سن آنها کمتر از 18 سال تمام باشد مجاز نبوده و تنها امضای ولی یا قیم قانونی ایشان تایید می شود.
8- طبق ماده واحده قانون رشد متعاملین مصوب 1312 ، رسیدن به سن 18 سال، اماره (نشان) رشد معاملاتی است. بنابراین بالغین زیر 18 سال سن، چنانچه مدعی دارا بودن رشد معاملاتی موضوع تبصره 1 ماده 1210 قانون مدنی باشند باید برای اثبات ادعای خود به طرفیت دادستان به منظور صدور حکم رشد اقامه دعوی نمایند و در این زمینه نیازی به اقامه دعوی از طرف ولی نیست با تاکید بر اینکه ولی هم می تواند در این خصوص اقدام نماید.